Formació Alternativa

Amb la finalitat de donar a conèixer a tota la població que estigui interessada, noves formes de coneixement, habilitats i relacions socials, es porten a terme duran gairebé tot l’any el Cicle de Formació Alternativa, amb la programació de cursos que són de gran interès i on la seva finalitat és una aproximació a altres formes d’aprenentatge sobre un ventall molt ampli de nous conceptes i temàtiques.

CURSOS DE FORMACIÓ ALTERNATIVA 2017

 

1. TALLER CONSERVES NATURALS(4H)

Taller pràctic on s’aprendrà de manera casolana i artesana a transformar aliments frescos en conserves naturals, sense la necessitat de productes artificials (conservants, antioxidants, estabilitzants). Formes de conservar verdures, peix, memelades, almívar, fruita gebrada, maceració en alcohol, etc.

 

2. CURS D’INICIACIÓ DE LA CATA D’OLI (8H)

El curs s’estructura en dos parts una primera introducció teòrica, on es donarà a conèixer un protocol complert dels olis d’oliva verge extra, per tal de saber les seves característiques principals i dotar d’eines per poder diferenciar-los. I una segona coompletament pràctica, on s’aprendrà a diferenciar els olis d’oliva verge extra, donant a conèixer les eines i protocols de la cata i anàlisi sensorial:visual, olfactiva, gustativa i tàctil.

 

3. MANUALITATS DE PINTURA AL VIDRE (8H)

Taller pràctic, on es treballarà mitjançant tècniques tradicionals de la pintura permanent damunt del vidre. Aquess tipus d’activitats van destinades a desenvolupar la capacitat creativai l’expressió dels sentiments i emocions mitjançant l’art de la pintura, i en concret, sobre el vidre.

 

4. DESCOBRIMENT DE LES PLANTES REMEIERES MITJANÇANT LA MARXA NÒRDICA (8H)

Curs teòric-pràctic on es donaran a conèixer les propietats i usos d’algunes de les plantes aromàtiques i plantes medicinals dels Ports. Es farà una sortida als ports per identificar-les, i es farà mitjançant la Marxa Nòrdica, esporta d’exercicis aeròbic, i molt efectiu per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. Els seus beneficis són evidents i fan que siguiuna activitat per a persones de qualsevol edat, sexe i condició física.

 

5. CONSTEL·LACIONS FAMILIARS-BIODESCODIFICACIÓ (12H)

Taller que ofereix als participants l’oportunitat d’alliberar-se de les obligacions inconscients que es van transmetent de generació en generació. Taller vivencial on tothom hi serà partíceo. També s’aprendrà a tenir consciència de la profunditat dels vincles que ens relacionen amb el nostra sistema familiar, així com identificar la pressió d’una memòria transgeneracional i com es manifesta mitjançant simptomes i comportaments.

 

6. TALLER ELABORACIÓ D’UN HORT URBÀ (9H)

Curs teòric-pràctic, on s’aprendrà com dissenyar el nostre hort urbà ecològic, dotant de nocions bàsiques de permacultura, per poder distingur entre els diferents cultius, les necessitats bàsiques de les plantes, els recipients i els substrats, així com els tipus d’adobs que es poden utilitzar. A més, es donaran les pautes del calendari dde sembra, germinació, recol·lecció i compost, com regar i mantenir l’hort. Finalment, s’analitzaran les plagues més freqüents, per tal de poder distingir-les i combatre-les amb mètodes ecològics.

 

7. CUINA SALUDABLE (10H)

De la teoria a la pràctica de la cuina del dia a dia, coneixerem les bases d’una dieta sana i equilibrada. A prendrem a elaborar els propis menús, a combinar diferents aliments per aconseguir uns plats equilibrats i saludables, i ens posarem a la cuina per fer realitat les receptes més gustoses!

 

8. TALLER BÀSIC DE SABONS ARTESANS I NATURALS (4H)

Taller on es mostra com s’elabora de manera natural i casolana: sabons base, taula de saponificació, sabons vegetals, sabons de glicerina i sabons essencials. Elabora els teus propis sabons de manera natural, evitant excessos de productes químics. Podreu elaborar el vostre propi detergent per a la roba, cara, man i cos.

 

9. INICIACIÓ AL TRAPILLO (8H)

El “trapillo” és un material reciclat provinent dels excedents tèxtils de la indústria de la confecció. S’utilitza la mateixa tècnica que al ganxet, pero amb agulles més grans, i permet treballar amb una gran varietat de dissenys per poder aplicar a la decoració de la llar i vestuari, a més a més fomenta la creativitat de les persones i ajuda a reduir l’estrès.

 

10. REBOSTERIA CREATIVA (8H)

En aquest curs es donaran a conèixer d’una manera dinàmica, diveritda i agradable les diferents tècniques per fer rebosteria creativa a casa. Es vol, no solament que aprngueu diferents tècniques, sinó que passeu una estona agradable i us divertiu cuinant. El curs està dividit en 4 tallers indepedents.

 

11. SALUT EMOCIONAL (9H)

Curs teòric on s’aprendrà com observar-se a un mateix i descobrir les àrees i zones a millorar, incorporant recursos per poder desenvolupar eines per millorar-les, iaixí ampliar la consciència i percepció d’un mateix, alineant i connectant d’una manera més real amb els valors i sentiments.

 

Per més informació cliqueu aquí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los comentarios están cerrados.